10 GODE RÅD TIL DEN RETTE

PLEJE AF DINE FØDDER

 

 Fødderne skal vi gå rundt på hele livet, og de skal kunne holde til lidt af hvert. Her får du en række råd til, hvordan du sikrer dig sunde fødder.

1. Skyl fødderne dagligt i lunkent vand

Det kan du for eksempel gøre i det daglige brusebad. Hvis du bruger sæbe, skal du være opmærksom på, at fodvask med sæbe udtørrer huden, så de skal naturligvis skylles med vand bagefter.

2. Tør fødderne grundigt efter bad – især mellem tæerne

Det er vigtigt med helt tørre fødder, fordi hudsvamp trives i varme, fugtige og mørke omgivelser, altså i fx nylon-strømper og lukkede sko. Svampesporer dræbes ved 60 graders vask.

3. Klip neglene lige over

Klipper du neglene ned i siden, risikerer du at få nedgroede negle, og det kan danne betændelse i siden af neglen, som er meget smertefuldt. Sker det, skal du søge professionel behandling hos en statsautoriseret fodterapeut.

4. Hård hud og ligtorne skal fjernes

Hård hud og ligtorne er symptomer på forkert og/eller ensidig belastning, så derfor kan der være god grund til at kigge nærmere på dit fodtøj. Med professionel hjælp kan du få fjernet hård hud, ligtorne og aflastet generne.

5. Massér fødderne med en god fugtighedscreme

Huden på fødderne har tendens til at blive tør, og creme har en plejende effekt. Du skal dog ikke komme creme mellem tæerne.

6. Motionér fødderne

Øvelser med fødder og tæer styrker fodens muskler og bevægelighed. Du kan fx krumme og sprede dine bare tæer og vippe fødderne op og ned ? det styrker kredsløbet.

7. Husk rene fødder og rene strømper

Ud over at strømper skal skiftes dagligt, må de ikke stramme.

Det kan nemlig lukke af for blodomløbet til fødderne. Det kan også anbefales at bruge strømper af naturmaterialer, fordi de opsuger fugt. Nylon og andet kunststof giver derimod ikke huden mulighed for at ånde, hvilket betyder at sved og fugt bliver i strømpen.

 

8. Tjek børnenes fødder og fodtøj


Børn klager sjældent over deres sko og affinder sig ofte med for små sko. Det kan resultere i at børn udvikler fejlstillinger på fødderne resten af livet.

9. Brug indlæg i dine sko – hvis du går forkert på fødderne

Hvis fødderne har fejlstillinger, går man unaturligt, og det kan

give smerter op gennem kroppen. Det kan behandles ved at få fremstillet et individuelt indlæg, hos din fodterapeut.

10. Skift sko efter gøremål- så har dine fødder det bedst!

Flade, høje, spidse, brede og bløde. Vælg forskelligt fodtøj alt efter om du skal på arbejde, til fest, dyrke sport eller slappe af.

ÅBNINGSTIDER

 

Mandag     11:00-18:00

​Tirsdag      08:00-16:00

Onsdag      Værksted

Torsdag     08:00-18:00

Fredag       08:00-12:00

Lør/søn      Lukket

MODTAG DE NYESTE INFO/TILBUD PÅ MAIL

ADRESSE

Feetment Fodterapi

Arena Randers, Fyensgade 1

8900 Randers C

 

 

© 2023 by Key Lessons. Proudly created with Wix.com