top of page

 

FOR DIG

DER

LIDER AF

FODVORTER

FODVORTER

 

Symptomer/skader:

 

Vorter er en virus i huden, som medfører hudforandringer i form af små udvækster, oftest på hænder og fødder. De er typisk 4-5 mm store og har en uregelmæssig overflade. Vorterne kan sidde enkeltvis eller i grupper.

 

De vorter, som sidder i fodsålen, kan være ømme, hvis de udsættes for tryk. Huden omkring fodvorterne er ofte fortykket. 10-15 % af alle skolebørn har vorter, hyppigst i 12-15 års alderen. Vorter smitter ved direkte kontakt eller via genstande. Det er almindeligt, at man smitter sig selv, således at man overfører vorteviruset fra et sted på kroppen til et andet.

 

Vorter kan også spredes til andre gennem deling af håndklæde, barberredskaber og negleklipper, og ved direkte kontakt. Fodvorter kan smitte, hvis man går barfodet, især hvis gulvet er vådt som f.eks. i svømmehaller og omklædningsrum.

 

 

Behandling:

 

Der findes en lang række behandlinger mod vorter, som alle tager udgangspunkt i at ødelægge den hud, hvor vortevirus er lokaliseret. Ingen behandlinger er 100 % effektive.

 

Nogle mener at, de fleste vorter forsvinder af sig selv, men dette kan tage lang tid, typisk 1-2 år. Hvilket min erfaring har vidst ikke passer helt.

 

Feetment behandler også fodvorter.

Har du spørgsmål vedr. fodvorter så send

mig endelig en besked i nedenstånde felt.

Success! Message received.

HER FINDER DU MIG

SEND MIG EN MAIL

TLF: 26272234

bottom of page